Ajtórács, lakatos munkák, zárszerelés

- Biztonsági ajtók, ablak, rácsok
gyártása

- Zárszerelés - zárcsere

- Toló - úszó kapuk gyártása

- Ajtóbehúzók beépítése

Hívjon minket bizalommal a 06-30 352 95 68 vagy a 06-20 914 86 54 - es
telefonszámon

Mechanikus és elektromos zárszerelés

Zárszerelés tapasztalattalSzakembereink egyaránt foglalkoznak klasszikus, minőségi zárakkal és elektromos zárszereléssel. Vállaljuk ajtócsukók beépítését, beállítását és karbantartását, illetve elektromos zárak cseréjét és beállítását is. Zárszerelés során minőségi márkákat használunk, amelyek garantálják biztonságát. Kínálatunkban fellelhetők többek között ELZETT, TESSA, DEKABA, ABUS, MULTILOCK márkájú zárak. Kérhet tőlünk kódkártyás zárbetétet is. Ezek különösen biztonságosak, ugyanis csak egyes üzletekben a kódkártya felmutatásával másolható hozzájuk kulcs. Kínálunk különféle márkájú – például MCM, ICS, MOTTURA – több ponton záródó zártesteket is.

A zárszerelés idejében

A zárszerelés magában foglalja a zárcserét, illetve az esetleges ajtónyitást is. Zára beragadását megelőzheti, ha időben kér zárszerelést. Amennyiben bármilyen problémát észlel, érdemes azonnal hívnia minket, így elkerülheti, hogy a lehető legrosszabbkor ragadjon kívül lakásán. Nem érdemes megvárnia, míg kulcsa a zárba törik, vagy az ajtó beragad. Sok kellemetlenségtől óvhatja meg magát, ha időben szakembert hív a zárszerelés mielőbbi elvégzésére.

Idővel – mint minden más is – a zárak elöregszenek. Érdemes figyelni az árulkodó jeleket. Gyakran már hetekkel a meghibásodás előtt tapasztalni apró rendellenességeket a zár működésében. Ha nehezebben fordul el a kulcs a zárban, vagy időnként meg-megakad a zárszerkezet, jobb, ha nem halogatja a zárszerelést. Inkább egy előre egyeztetett időpontban kerüljön sor a zárszerelés elintézésre, minthogy egy fontos programról késsen el, mert a beragadt ajtó előtt kell toporognia.

A kulcsok elhagyása esetén sem érdemes várnia a zárszerelés megejtésével. Ne kockáztassa meg, hogy saját kulcsaival illetéktelenek juthassanak be lakásába! Javasolt az érintett zárak azonnali cseréje. Szerencsére a kellő tudással ez rövid idő alatt megoldható.

Zárszerelés hengerzárbetéttel

Amennyiben hengerzárbetét szerelését kéri tőlünk, az új zárhoz gyárilag 3-5, igény szerint tetszőleges számú kulcsot adunk, hogy Önnek már ne kelljen a kulcsmásolás miatt aggódnia. Így minden lakó a zárszerelés után közvetlenül bejuthat a lakásba, nem szükséges a hosszas utánajárás és egyeztetés. Amennyiben a hengerzárbetét meghibásodása miatt válik szükségessé a zárszerelés, ám a kulcsok épek maradnak, lehetősége van arra, hogy a már meglévő kulcsokhoz készítesse el a zárbetétet. Ennek köszönhetően nem lesz szükség a kulcsok cseréjére. Amennyiben társasházaknál lép fel ez a probléma, szintén kódolható új zárbetét, ám ehhez azonban mindenképpen jó állapotban lévő kulcsokra van szükség. Kopott kulcsokkal sajnos nem garantálható a megfelelő eredmény.

Kulcsrendszer kiépítése

Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy zárszerelés alkalmával összetett kulcsrendszereket építtessen ki. Ezeknek több fajtája is létezik. A legismertebb talán a főkulcsos, amelynek esetében minden zárhoz tartozik egy saját kulcs, valamint az összes ajtót egyetlen főkulcs segítségével is nyithatja. Megoldható az úgynevezett vezérkulcsos rendszer kialakítása is. Itt a főkulcs mellett vezérkulcsok is rendelkezésére állnak, amelyek a zárak egy-egy csoportját nyitják. Kevésbé elterjedt talán a központi zár rendszer, amelynek lényege, hogy a kulcsokhoz egyedi zárbetétek tartoznak, ám van egy központi zárbetét, amely minden kulccsal nyitható. A zárszerelés előtt segítségére lehetünk a céloknak és a használatnak leginkább megfelelő kulcsrendszer kiválasztásában.

Zárszerelés törésvédett betétekkel

Törésvédett zárbetétZárszerelés során kérésére törésvédett zárbetéteket is használhatunk. Ezek több típusa is elérhető a piacon. A fúrásvédelemmel ellátott zárbetéteket keményfém részekkel, esetenként acélgolyóval gyártják, amelyek jelentősen megnehezítik a roncsolásos nyitás ezen módozatát. A maghúzás ellen védett zárbetéteket hasonló elv alapján, különösen nagy szakítószilárdságú fémekből készülnek. Szintén a zárbetét megrongálásával jár a savazás, amely ellen hathatósan védekezhet, ha a zárszerelés alkalmával saválló betétet építtet be. A zártörés elleni védelemben komoly szerep jut az acélhíddal megerősített zárbetéteknek, valamint a törésvédő pajzsoknak, amelyek meggátolják, hogy a betörők ráfogjanak a zárbetétre. Természetesen hiába a törésbiztos betét, ha a zárszerelés szakszerűtlen. Kollégáink minden esetben professzionális munkát végeznek, így Ön biztonságban tudhatja lakásában tartott értékeit.

A biztosítónak sem mindegy

Tudnia kell, hogy a zárszerelés nemcsak a biztonság miatt bír kiemelt fontossággal. A nem megfelelő minőségű zárak és a szakszerűtlenül végzett zárszerelés miatt a betörők könnyedén bejuthatnak lakásába. Ha nem lenne elég, hogy feltörték és kirabolták lakását, számolnia kell még egy problémával, a kárrendezéssel.

A felelős lakástulajdonosok semmit sem bíznak a véletlenre, és tökéletes védelem mellett szeretnék tudni értékeiket – éppen ezért felkészülnek egy esetleges betöréssel járó károkra, és biztosítást kötnek. Kevesen vannak azonban tisztában azzal, hogy a biztosítók kikötik, hogy milyen minőségű védelemmel kell rendelkeznie a lakásnak a kár megtérítéséhez. Ez egyaránt kiterjed az ajtókra és a zárakra, illetve ezek szerelésére is. Amennyiben a zárszerelést nem szakember végezte, a biztosító akár meg is tagadhatja a kártérítés kifizetését.